Ποιοί είμαστε

Το “enjoy legal” είναι μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) που αποβλέπει στην ενημέρωση του ελληνικού κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα περιεχόμενο που προστατεύεται με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικό δικαίωμα. Με απλά λόγια, ο ΟΠΙ συγκεντρώνει στο “enjoy legal” ιστοτόπους στους οποίους μπορούν οι χρήστες του διαδικτύου να παρακολουθήσουν ή να κατεβάσουν νόμιμα, ταινίες, σειρές, τηλεοπτικά προγράμματα και αθλητικά γεγονότα, αλλά και να ακούσουν ή να κατεβάσουν μουσική, να διαβάσουν ή να κατεβάσουν βιβλία, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικόνες και βιντεοπαιχνίδια.

Το “enjoy legal” εντάσσεται στο δίκτυο Agorateka που δημιούργησε το Γραφείο για τη Διανοητική Ιδιοκτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Η Agorateka είναι μία πανευρωπαϊκή δικτυακή πύλη που συγκεντρώνει εθνικές διαδικτυακές πύλες, όπως το “enjoy legal”, από συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του “enjoy legal” είναι να κατευθύνει τους χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο προς τους νόμιμους ιστοτόπους ως εναλλακτική πρόταση στις ιστοσελίδες που διαθέτουν παράνομα περιεχόμενο χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Επιλέγοντας να επισκεφθείτε τους ιστοτόπους που περιλαμβάνονται στο “enjoy legal” αποκτάτε πρόσβαση στα έργα των αγαπημένων σας δημιουργών εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Κυρίως όμως αποκτάτε πρόσβαση νόμιμα, σεβόμενοι τα δικαιώματα των δημιουργών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πολιτιστικού αγαθού.